Over ons

Belgische ambacht van de bovenste plank

Opgericht in 1974 en met de 2de generatie aan het stuur, heeft zetelfabriek Demuynck een 40 jaar lange ervaring opgebouwd in het maken van hoogwaardige en duurzame zitmeubelen. Demuynck is een 100% Belgisch bedrijf met het volledig productieproces op 1 locatie in Wevelgem.
 

Grondstoffen van de beste kwaliteit

Alleen de beste grondstoffen worden gebruikt: rompen in massieve beuk met pen- en gatverbinding, semi-anilineleder, geselecteerde stoffen, metalen nossagvering en de hoogste densiteiten van polyurethaanschuimen. De fabricage en stoffering worden uitgevoerd op ambachtelijke wijze door onze loyale medewerkers: een professionele afwerking door handwerk.

Familiebedrijf in hart en nieren

In 1974 zijn Christian en Francine Demuynck gestart met de zetelfabriek en hebben zij deze al snel als vaste waarde in de meubelsector op de kaart gezet. In 1987 werd Demtre opgericht die zich specialiseerde in het produceren van ambachtelijke en massieve eikenhouten meubels. Vandaag staat hun jongste zoon Thierry aan het roer.

100% Belgisch

Van eik tot afgewerkt product … onze tafels en bijhorende meubels worden van begin tot eind bij ons vervaardigd. Door onze eigen stielmannen, in onze eigen ateliers, met lokale grondstoffen. Meer lokaal kan gewoon niet.
 

Ambachtelijk

Onze producten maken we nog steeds volgens de klassieke werkmethodes. Door gebruik te maken van pen- en gatverbindingen of zwaluwstaartverbindingen zijn onze eindproducten onverwoestbaar, zonder schroeven of nagels te gebruiken

Massief eik en beuk

Kwaliteit vinden we belangrijk. Daarom kiezen we bewust voor Europees eikenhout uit Frankrijk, dat het PEFC- of FSC-keurmerk draagt voor duurzaam hout voor meubels. Zowel de zichtbare als de minder zichtbare delen worden uit eik gemaakt. Voor onze zetels werken we met beuk uit lokale zagerijen.
 

Maatwerk mogelijk

Liever een tafel of meubelstuk op maat? Onze stielmannen helpen u graag verder om uw droomstuk te realiseren. Zo kan u een leven lang genieten van uw meubels.

Unieke combinatie
100 % Belgisch
100 % Belgisch
Massieve beuk
Massieve beuk
Eigentijds design
Eigentijds design